Ribeye Met Mandarijn
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVOORBEREIDING 20 min BEREIDING 15 min - Doe het vlees in een schaal. Meng sojasaus, sherry, gember en sesamolie en roer dit door het vlees. Laat het 15 min. marineren. - Verhit de olie in een wok of een koekenpan met een dikke bodem. Draai de pan zodat de olie zich goed verspreidt. Roerbak het vlees ca. 2 min. op hoog vuur tot het van kleur verandert. - Roer peper, mandarijnenschil, extra sojasaus en suiker door het vlees. - Roer de maizena met wat bouillon tot een papje en voeg dat bij de rest van de bouillon. Giet dit mengsel al roerend bij het vlees. Blijf roeren tot de saus kookt en dikker wordt. Serveer met rijst.
- 350 Gram Ribeye, In Reepjes
- 2 Theelepels Sojasaus
- 2 Theelepels Droge Sherry
- 1 Theelepel Verse Gemberwortel, Fijngehakt
- 1 Theelepel Sesamolie
- 1 Eetlepel Arachide-olie
- 1/4 Theelepel Gemalen Witte Peper
- 2 Theelepels Gedroogde Mandarijnenschil, Fijngesneden
- 2 Theelepels Sojasaus, Extra
- 1.5 Theelepel Suiker
- 1.5 Theelepel Maizena
- 80 Ml Runderbouillon