Gegratineerde Geitenkaas En Parmaham Op Bedje Van Spinazieblaadjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeWas de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en de sjalot in blokjes. Pel de knoflook en pers de teen uit. Snijd de geitenkaas in 4 plakken. Hak de amandelen in kleine stukjes en rooster ze kort in een droge koekenpan. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika- en sjalotblokjes met de knoflook aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat het zachtjes even pruttelen. Wikkel om ieder stuk geitenkaas 2 plakken parmaham. Grill de pakketjes aan beide kanten in een hete grillpan of onder de grill in de oven. Maak een dressing van drie eetlepels olijfolie en een eetlepel witte balsamicoazijn en roer hier de amandelstukjes door. Meng de dressing dan door de spinazieblaadjes en verdeel deze over de borden. Schep hierop het paprikamengsel en plaats tot slot het geitenkaaspakketje er bovenop.
- Rode Paprika
- Sjalotje
- Knoflookteentje
- Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
- 1 El Witte Wijn
- 400 Gr Zachte Geitenkaas
- 8 Plakken Parmaham
- 300 Gr Spinazieblaadjes
- 50 Gr Amandelen
- 1 El Bertolli Condimento Balsamico Bianco