Pasta Met Zeevruchten En Asperges
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeBreng in een aspergepan water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder de toppen. Snijd van de onderkant een stuk af zodat ze allemaal even lang zijn. Kook de schillen en de afgesneden kontjes samen met wat zout in de pan. Voeg de geschilde asperges iets later toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Bij dunne of groene asperges moet je zo'n 15 minuten rekenen. Houd het dus in de gaten. Haal de asperges uit de pan, maar laat het kookvocht er in zitten. Kook in de aspergebouillon de pasta beetgaar zoals je dat gewend bent. Snipper de rode uit en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de knoflook toe. Zet het vuur hoger en bak de zeevruchten mee. Voeg wat citroensap toe, en wat van het kookvocht van de asperges. Snijd de asperges in stukken die 2-3 keer de breedte van je duim hebben. Bak ze voorzichtig mee. Breng de saus op smaak met zout, peper en de verse kruiden. Giet de pasta af en houd wat van het kookvocht apart. Meng de pasta door de saus en verwarm het goed door. Voeg eventueel het kookvocht toe om te zorgen dat de saus bindt en niet te droog wordt. Serveer met wat extra peterselie en basilicum.
- 300 Spaghetti
- 400 Asperges
- 150 Zeevruchten
- 1 Rode Ui
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 2 Knoflookteentjes
- Citroensap
- Zout En Peper
- Verse Basilicum En Peterselie