Ravioli Gevuld Met Kippenlever En Een Jus Van Salie

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Mathijn Geesien » Type: Meer van het type: Pasta

Ravioli Gevuld Met Kippenlever En Een Jus Van Salie Bereidingwijze

Zeef de bloem met een snufje zout, maak een kuiltje in het midden en doe daar de losgeklopte eieren in. Meng het 10 minuten en maak er een mooie deeg bol van. Laat 15 minuten rusten en rol uit tot een mooi dun vel. Smelt de boter (evt. helft ganzenvet) en zet de kippenlever aan. Als de lever licht bruin kleurt de kruiden en knoflook toevoegen. Laat het even fruiten en flambeer met de cognac, laat de alcohol verdampen. Draai het mengsel fijn en wrijf door de zeef. Laat afkoelen. Breng op smaak met peper, zout en sherry. Spatel daarna de geslagen room er door en laat opstijven in de koelkast. Neem een vel pasta deeg en leg er kleine beetjes kippenlever mousse op. Smeer rondom de kippenlever het vel in met eigeel. Leg hier een tweede vel pasta deeg op en steek er mooie ravioli uit. Zorg dat de ravioli goed dicht zijn. Zet een grote pan met ruim water op en breng aan de kook met een beetje zout. Kook de ravioli ongeveer 10 minuten. Smelt intussen de boter in een pan, voeg de salie toe en een snufje zout. Laat de salie blaadjes knapperig worden en haal de pan van het vuur. Saus over de ravioli en gelijk serveren.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Bloem
  • 3 Eieren
  • Snufje Zout
  • 100 Gr Boter
  • 15 Blaadjes Salie
  • 300 Gram Kippenlever
  • 40 Gram Boter
  • 1 Laurierblaadjes
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Sjalotje
  • Scheutje Cognac En Sherry
  • 1.5 Dl Geslagen Room
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...