Kalfsragout Uit Lugurië
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd het vlees in dobbelsteentjes. Hak ook de wortel, ui, knoflook en bleekselder in stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Bak het vlees in olijfolie bruin aan in een grote pan, roer er vervolgens de fijngehakte groenten door en laat even meebakken. Giet de wijn en de bouillon erbij, kruid met rozemarijn, peper en zout en voeg de aardappelblokjes toe. Laat afgedekt smoren. Ontvel/ontpit de tomaten en snij ze in stukken en voeg ze toe aan de ragout, laat ongeveer 20 minuten stoven tot de aardappelen bijna gaar zijn. Snij de courgette in schijfjes en voeg toe, laat nog 10 minuten zachtjes stoven.
- 750 Gr Kalfsvlees, Schouder Of Borststuk
- 3 Stengels Bleekselder
- 500 Gr Aardappelen (vastkokers)
- 350 Gr Tomaten
- Verse Rozemarijn
- Flinke Wortel
- Mooie Courgette
- Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Olijfolie
- 2 Dl Witte Wijn
- 2 Dl Runderbouillon, Mag Van Blokje
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout