Sambal Scampi

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst

Sambal Scampi   Bereidingwijze

Ontdooi de scampi's, pel ze tot op het staartstukje na en verwijder het darmkanaaltje. Fruit in wat olie, de ui en de knoflook glazig, voeg de gember en citroengras toe en laat even meestoven. Roer er vervolgens de gepelde tomaten, paprika, suiker en wat sambal naar smaak. (opgepast dit is sterk pittig) Laat een tiental minuten zachtjes pruttelen tegen het kookpunt aan, tot de paprika beetgaar is en de saus wat dikker word. Voeg tenslotte de scampi's toe en schep goed om, temper nog ietsje het vuur en laat sudderen tot de scampi's mooi roze Ún gaar zijn. Serveer bij voorkeur met rijst.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Scampi's (diepvries)
  • 1 Rode Ui, Fijngesnipperd
  • 2 Teentjes Knoflook, Geperst
  • 1 Koffielepel Vers Geraspte Gemberwortel
  • 1 El Citroengras, Fijngesnipperd
  • 1 Blik Gepelde Tomaten (800g)
  • Rode Paprika, In Stukjes
  • Sambal, Naar Smaak
  • 1 Koffielepels Fijne Suiker
Probeer ook eens...