Visrisotto
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzePel de scampi's, verwijder het darmkanaaltje en hou de schelpjes. Stoof een gesnipperde ui en de knoflook aan in wat olijfolie, voeg de scampischelpen, laurier en twee grofgesneden selderstengels toe en laat even meestoven. Blus met een flinke scheut witte wijn en laat even inkoken. Giet tenslotte 1½ liter water en de bouillonblokjes toe en laat een half uurtje rustig pruttelen onder deksel. Zeef de bouillon, deze is voor de risotto. Snij de wortelen en de rest van de selder in hapklare stukken, de venkel matig fijn. Kook alles beetgaar in licht gezouten water. Snij ook de visfilets in hapklare stukken, kruid met peper en zout. Maak een risotto maar zonder Parmezaanse kaas, en gebruik de bouillon van de scampischelpen. Voeg 10 minuten voor gaartijd de scampi's toe, 5 minuten later de visfilets en helemaal op het laatst de rivierkreeftjes en garnalen. Werk af met een paar vlokjes boter en een streepje olijfolie, serveer met verse dille.
- 400 Gr Risottorijst (arborio)
- Visfilets, Kabeljauw, Victoriabaars, Zalm, Tong...
- 16 Scampi's, 100g Grijze Garnalen, 125g Rivierkreeftjes
- 2 Wortelen
- 6 Selderijstengels
- 2 Laurierblaadjes
- Venkel
- Verse Dille
- 2 Uien
- 2 Teentjes Knoflook Fijngesnipperd
- 2 Bouillonblokjes (vis
- Droge Witte Wijn
- Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout