Bread & Butter Pudding Met Appel
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
- 100 Gr Rozijnen
- 100 Ml Appelsap
- 2 Stevige Appels (Elstar)
- 2 Sneetjes Witbrood, Zonder Korst
- 25 Gr Zachte Roomboter
- 6 El Gemberjam
- 2 Eieren
- 100 Ml Melk
- 500 Gr Vanillekwark (magere)
- 2 El Suiker