Brownie Cheesecake
Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180ºC. Beboter een bakblik en bekleed het met bakpapier. Meng eerst alle ingrediënten voor de cheesecake in deze volgorde: de ricotta, roomkaas, suiker, vanille extract, ei, crème fraiche en bloem. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Doe de chocola en de boter in een hittebestendige kom en verhit au bain Marie tot een gesmolten, glad mengsel. Laat het een beetje afkoelen. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het vanille extract. Klop een paar minuten tot alles goed gemengd is en begint te schuimen. Het moet nog niet helemaal licht en wit zijn. Voeg het gesmolten chocola-botermengsel eraan toe en spatel er vervolgens de bloem en zout door. Giet het beslag in het bakblik, giet het cheescake beslag erbij en trek er met een vork vormen in. Let op: vermeng de twee soorten beslag niet teveel! Bak 25 min in de oven, vooral niet te lang want brownies mogen binnenin nog een beetje smeuïg zijn. Laat in het bakblik afkoelen en snij in stukjes.
- Voor Het Brownie Beslag:
- 250 Gram Ongezouten Boter
- 250 Gram Grof Gehakte Valrhona Chocola
- 6 Eieren
- 380 Gram Fijne Kristalsuiker
- 1 Theelepel Vanille Extract
- 150 Gram Gezeefde Bloem
- Mespunt Zout
- Voor Het Cheesecake Beslag:
- 125 Gram Ricotta
- 50 Gram Roomkaas
- 2 Eetlepels Fijne Kristalsuiker
- Scheutje Vanille Extract
- 5 Theelepels Creme Fraiche
- 1 Eetlepel Bloem
- Boter Om In Te Vetten