Roodbaars Met Gembersaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de filets in reepen en paneer deze, zet nog even in de koelkast. Laat de sjalot aanfruiten in wat olie en blus met de witte wijn en de visfond, laat voor de helft inkoken. Voeg de gember, citroengras en dille toe en laat 10 minuutjes zachtjes mee pruttelen onder deksel. Duw de saus door een fijne (punt)zeef en giet er de sojaroom bij, kruid met peper, zout en een snuifje curry. Laat de saus indikken. Bak de visfilets op matig vuur in een antikleefpan en serveer met de het saus.
- 500 Gr Roodbaars Filet
- Bloem, Eiwit En Paneermeel Om Te Paneren
- Voor De Saus:
- 1 Sjalot, Fijngesnipperd
- 1 Dl Witte Wijn
- 2 Dl Visfond
- Bosje Dille
- 2 à 3 Cm Verse Gemberwortel, Fijngehakt
- 2 Stengels Citroengras, Fijngesneden
- 1 Dl Room
- Olijfolie
- Peper, Zout En Wat Curry