Zoete Paprikasaus [bij Vlees]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Zoete Paprikasaus [bij Vlees] Bereidingwijze

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne brunoise. Smelt een klont boter en voeg een wat olijfolie bij, laat heet worden en stoof hierin de groenten brunoise enkele minuten, roer regelmatig. Strooi er de bloem over en laat even onder voortdurend roeren uitdrogen tot het nét niet aan de bodem kleeft. Voeg 5 dl water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en meng goed onder elkaar, breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat de saus zo'n 45 minuten zeer zacht pruttelen. Breng tenslotte de saus op smaak met de sambal, sherryazijn, peper en wat zout. Indien gewenst mag ook een streepje room.

Boodschappenlijstje
  • 2 Zoete Paprika's
  • 2 Selderijstengels
  • Rode Ui
  • Enkele (franse) Selderblaadjes, Fijngehakt
  • 70 Gr Tomatenpuree
  • 1 Mespuntje Sambal
  • Groentenbouillonblokje
  • 2 El Bloem
  • 1 El Sherry Azijn
  • Boter En Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...