Tempura Met Scampi's En Groenten

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Tempura Met Scampi's En Groenten Bereidingwijze

Schil de wortel en snijd hem in dunne, schuine plakken. Was de courgette en snijd ze in schijfjes. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ongeveer 5 cm. Bereiding Doe de Maïzena Plus met wat zout in een kom, breek er een ei boven en klop er met de garde ijskoud water door zodat je een lopend beslag krijgt. Verwarm de frituurolie tot 190°C. Dompel eerst de wortelplakjes in het beslag en bak ze goudgeel in de frituurolie. Bak er niet teveel tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de broccoli, de lente-uitjes, de scampi’s en als laatste de courgette. Serveer de tempura op mooie borden en geef er in aparte kommetjes wat soja- en chilisaus bij.

Boodschappenlijstje
  • Wortel
  • Courgette
  • Broccoli
  • 12 Scampi’s (schoongemaakt)
  • 12 Lente-uitjes
  • 120 Gr Maizena
  • 1 Ei
  • 170 Ml Ijskoud Water
  • Zout
  • Fles Conimex Sweet Chilisaus
  • Fles Conimex Soja Saus
Probeer ook eens...