Schelvis Uit De Oven

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Schelvis Uit De Oven Bereidingwijze

Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze, samen met de ui, knoflook en paprika's in brunoise. Kook de aardappelen in hun geheel beetgaar, hou warm. Kruid de filets met peper en zout en bebloem ze lichtjes, bak ze vervolgens even aan in olie, hou opzij. Stoof in dezelfde pan nu ook de ui, knoflook en Spaanse peper even aan, voeg vervolgens de paprika's toe en laat even meestoven, tenslotte mogen ook de tomaten en de witte wijn bij het geheel. Breng op smaak met peper, zout en kaneel. Laat dit zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen onder deksel. Snij ondertussen de aardappelen in schijfjes en schik deze in een geoliede ovenschaal, leg hierop de visfilets. Werk af met de groentesaus en plaats in een voorverwarmde oven van 175° gedurende 20 minuten. Serveer met in olie en op hoog vuur gebakken champignons, pittig gekruid met zwarte peper.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Schelvisfilets
  • 2 Kleine Groene Paprika's
  • 4 Dikke Tomaten
  • Ui
  • 3 Teentjes Knoflook
  • Spaans Pepertje, Fijngehakt
  • 2.5 Dl Witte Wijn
  • 500 Gr Kastanje Champignons
  • 4 Porties Aardappelen
  • 1 Laurierblad, 2 Takjes Tijm, Olijfolie
  • Kaneel
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...