Wilde Spinazie-
knoflooksoep In Een Tortilla

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Wilde Spinazie-
knoflooksoep In Een Tortilla Bereidingwijze

Een diepgroene frisse soep met wilde spinazie en amandelen. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met wat olie en doe ze in een ovenschaaltje. Druk er een kleiner bakje in. Bak de tortilla’s in ca. 15 minuten lichtbruin en knapperig. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak er op hoog vuur even de knoflook in aan. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot het geslonken is en het vocht verdampt is. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Doe er het spinaziemengsel, de amandelen en de zure room bij 
en pureer met staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de bakjes, garneer eventueel met de extra amandelen en dien meteen op.

Boodschappenlijstje
  • Voor De Bakjes
  • 4 Tortilla’s
  • 2 El Olijfolie
  • Voor De Soep
  • 4 El Olijfolie
  • 3 Teentjes Knoflook, Gehakt
  • 500 Gr Wilde Spinazie, Schoongemaakt
  • 400 Ml Kippenbouillon
  • 200 Gr Amandelsnippers, Geroosterd 
+ Extra Om Te Garneren
  • 1 El Zure Room
Probeer ook eens...