Krokante Groentjes Met Spekblokjes In Korstgebak
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Gustaaf Greven » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeBak in een anti-aanbakpan, zonder toevoeging van vetstof, de spekblokjes en de fijn gesneden ui goudbruin, dit op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg de fijngesneden wortelschijfjes en de selderblokjes bij. Matig het vuur en bak al roerend gedurende 10 minuten. Voeg er de peterselie bij en kruid met peper. Smeer de in twee gesneden brickvellen lichtjes in met gesmolten boter. Schik de groentenmengeling op kleine hoopjes, dicht bij de boord, en rol op tot stevige kegeltjes. Plaats ieder pakje op bakpapier op uw bakplaat, en laat 5 minuten goudbruin kleuren in een warme oven (voorverwarmd op 210°C - stand 7). Dien warm op.
- 100 Gr Spekblokjes
- 5 Vellen Filodeeg
- 1 Lange Wortel
- 2 Groene Selerij
- 1 Ui
- 30 Gr Boter
- 3 Soeplepels Gehakte Peterselie
- Peper