Boeuf Stroganoff

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Boeuf Stroganoff   Bereidingwijze

Sla het vlees iets platter met een vleeshamer of de platte kant van een groot keukenmes. Snij het in smalle reepjes (1cm). Kruid met het korianderpoeder, peper en wat zout en laat afgedekt een uurtje rusten in de koelkast. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes, fruit ze vervolgens aan in hete olie. Schep ze over in een afsluitbare pan. Haal het vlees uit de koelkast en bebloem het matig, voeg olie toe in de pan en bak het kort aan tot het is dichtgeschroeid. Schep vervolgens bovenop de champignons. Fruit nu, steeds in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalotten, blus met de wodka en flambeer. Doof de vlammen met de bouillon. Voeg nu de paprika, tomatenpuree en de room toe en maak de bakresten los, laat even goed doorwarmen. Giet deze saus over het vlees, laat opwarmen (niet koken) en serveer.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Runderfilet, Ossenhaas, Steak...
  • 400 Gr Champignons
  • 2 Sjalotten
  • Scheutje Wodka
  • 2.5 Dl Vleesbouillon
  • 1 El Tomatenpuree
  • 1 El Paprikapoeder
  • 1 El Korianderpoeder
  • 2 Dl Zure Room
  • Boter, Olie
  • Bloem
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...