Bladerdeeg Pizza
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBegin met het uitrollen van de bladerdeegvelletjes: leg ze gedeeltelijk over elkaar heen op een bebloemd aanrechtblad en rol het uit. Leg deze deeglaag in een ingevet bakblik (of zoals in mijn geval vierkante ovenschaal). Voor de tomatenpuree laag heb ik gewoon een klein blikje geconcentreerde tomatenpuree gepakt en deze met water aangelengd, dit over de bodem strijken en dan met de kruiden bestrooien. Dan de vulling er in, en hier geld (zoals Klary ook schrijft): less is more. Toen ik voor het eerst een pizza zelf maakte gooide ik daar alle mogelijke ingredienten op die ik me kon bedenken, zodat ik mijn pizza na een tijdje moest afgieten. Niet ideaal, dus beperk jezelf echt! In mijn geval hier twee plakjes ham, 4 champignons, 1 of 2 tomaten, een paprika. Natuurlijk wel ruim kaas er over, en snel in een hete oven afbakken.
- Bladerdeeg
- 1 Blikje Tomatenpuree
- Italiaanse Kruiden: Oregano, Basilicum, Bruiscetta
- Vulling: Champignons, Paprika, Ham, Tomaten
- Kaas