Tomatenpizza Op Z'n Kop
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de pancetta in ruim twee minuten goudbruin. Giet de pan leeg in het bakblik en leg de cherrytomaatjes er naast elkaar in. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper.Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Strooi een beetje bloem op een glad oppervlak en rol het pizzadeeg uit tot het in het bakblik past. Spreid het deeg over de tomaatjes heen (blijf wel binnen de rand). Bak de pizza in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig. Neem een kom en vermeng met een metalen lepel de resterende olijfolie met de munt en het limoensap. Haal de pizza uit de oven, draai deze voorzichtig om op een snijplank en besprenkel met het mengsel. Door de pizza op z’n kop te bakken voorkomt u dat de sappen ontsnappen en krijgt u een knapperige korst.
- 2 Tot 3 El Olijfolie
- 100 Gr Pancetta (Italiaanse Bacon) Of Niet Gerookte Bacon
- 1.25 Kg Cherrytomaatjes
- Pizzadeeg
- Bloem
- Het Sap Van 1 Limoen
- 2 Tl Fijngehakte Munt
- Zeezout En Versgemalen, Zwarte Peper