Hazenpeper, Klassieker Uit Duitsland
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Wild
Bereidingwijze1Eén dag op voorhand: Doe de stukken vlees in een kom en voeg de marinade erbij. Dek af en plaats 24u in de koelkast. Neem het vlees uit de kom en dep droog, kruid met peper en zout en wentel even in bloem. Bak de spekblokjes goudbruid in boter, neem uit de pan en hou opzij. Laat de zilveruitjes in dezelfde pan aanfruiten, giet wat water bij en laat onder deksel 10 minuten stoven. Voeg vervolgens de champignons toe en laat glazig worden. Neem uit de pan en hou (samen met de spekblokjes) ook opzij. Voeg wat boter toe en bak de stukken vlees hierin mooi bruin, neem uit de pan. Zeef de marinade en laat deze groenten aanfruiten in dezelfde pan, blus met een flinke scheut cognac en laat inkoken. Voeg nu ook de marinade toe en breng aan de kook. Schuim af en doe de stukken vlees terug in de pan. Zet het deksel erop en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende zo'n 90 minuten. Neem de stukken vlees uit de pan en doe ze in een ovenschaal, meng er voorzichtig de champignons, zilveruitjes en spekblokjes onder. Zeef de stooffond en overgiet hiermee het vlees. Plaats nog zo'n 10 minuten in de oven en serveer.
- 1 Haas, 1.5 Tot 2 Kg
- 3 Wortels
- 2 Uien, In Stukken
- 2 Kruidnagels
- 10 Peperkorrels
- 10 Jeneverbessen
- Laurierblaadje
- 2 Takjes Tijm
- 80 Ml Rode Wijnazijn
- 1 Fles Rode Wijn
- 150 Gr Spekjes
- 250 Gr Zilveruitjes
- 200 Gr Champignons
- Boter En Olijfolie
- Scheut Cognac
- Bloem
- Peper En Zout