Kaastaart Met Mascarpone
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze75 minuten Klop de Solo romig, meng er de poedersuiker door en klop er 1 ei onder. Voeg de bloem toe en meng met de vingers tot je een kruimelig deeg bekomt. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast. Strijk een springvorm van 24 cm diameter in met Solo vloeibaar en bekleed met het uitgerolde deeg. Prik enkele gaatjes in de bodem en zet terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng het puddingpoeder met de kristalsuiker. Roer er de plattekaas, de mascarpone en de eierdooiers door. Voeg de room toe. Klop de eiwitten tot schuim met de vanillesuiker. Spatel het schuim door het kaasbeslag. Pel en halveer de banaantjes, wentel ze door wat suiker en schik ze op de taartbodem. Stort er het kaasbeslag op en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen. Serveer tips Versier met fruit dat je met eiwit en fijne parelsuiker hebt ingesmeerd.
- 100 Gr Solo
- 100 Gr Poedersuiker
- 200 Gr Bloem
- 4 Eieren
- 50 Gr Vanillepudding Poeder
- 150 Gr Kristalsuiker
- 50 Gr Magere Plattekaas
- 250 Gr Mascarpone
- 1 Dl Room
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 5 Mini Banaantjes
- 2 El Bloemsuiker
- 2 El Solo Vloeibaar