Tarte Tatin Met Tomaten
Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Zachte, geurige tomaten met zuiderse kruiden op knapperig deeg. Je weet niet wat je proeft! 1. Haal de hartjes uit de tomaten en snij ze doormidden. Haal rond de kern van de tomaat de zaadjes weg. Het is niet nodig de hele tomaat te ontpitten. 2. Leg de helften met de doorgesneden kant naar boven in een taartvorm. Zorg ervoor dat de tomaten dicht naast elkaar liggen. 3. Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en de oregano. Kruid met zout en peper. 4. Strijk de tomaten royaal in met de gekruide olie. Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven van 140° C en laat de tomaten gedurende ongeveer twee uur 'drogen'. Controleer geregeld. Het is heel normaal dat de tomaten wat krimpen. 5. Haal de taartvorm uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200° C. Rol de lap bladerdeeg uit tot die net iets groter is dan de taartvorm. Leg hem op de tomaten. Duw het overhangende deeg tegen de binnenrand van de taartvorm. Duw ook het bladerdeeg op de tomaten licht aan. Zet de taartvorm weer in de oven en laat nog een twintigtal minuten bakken tot het bladerdeeg goudbruin is. 6. Haal de taart uit de oven, leg een bord op de taartvorm en draai de taart in één vloeiende beweging om. Werk af met gemalen zwarte peper en vers basilicum.
- 8 Tomaten
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 4 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- 1 Theelepel Gedroogde Oregano
- Grof Zeezout
- Vers Gemalen Peper
- 250 Gram Bladerdeeg, Kant-en-klaar
- Vers Basilicum