Lamsgigot Met Savooiekool
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de aardappelen en doe ze samen met de savooi in een ruime pan, voeg water en zout toe en kook alles gaar. Kruidt het vlees met peper en zout en bak het mooi gaar naar smaak. Giet het water van het aardappelsavooi mengsel, voeg de boter, eieren, muskaatnoot en de spekblokjes toe en pureer met een stamper. Neem het vlees uit de pan en schik het op warme borden, blus de pan met wat water, schraap eventueel de bakresten los en breng aan de kook. Kruidt met nog een snuifje peper en giet een geutje room toe, roer goed en verdeel over het vlees. Verdeel de savooistomp over de borden en serveer onmiddellijk. Serveer met mosterd.
- 800 `gr Lamsgigot
- 4 Porties Aardappelen
- 1/2 Savooikool, In Reepjes Gesneden
- 100 Gr Spekjes
- 2 Eieren
- 3 El Boter
- Scheutje Room
- Nootmuskaat
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout