Paddestoelen-tapenade
Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeVeeg de champignons schoon en hak ze niet al te fijn (in de keukenmachine). Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak op een hoog vuur de champignons met knoflook al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Sprenkel het citoensap erover. Hak de olijven grof. Doe de champignons over in een kom en meng de olijven, basilicum en peterselie erdoor. Voeg al roerende in een dun straaltje zoveel olijfolie toe dat een smeuïge spread ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de tapenade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- 250 Gram Kastanjechampignons
- 1 Dl Olijfolie Extra Vierge
- 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- Uitgeperst Sap Van 1 Citroen
- 50 Gram Zwarte Olijven Zonder Pit
- 2 Eetlepels Peterselie
- Zout En Versgemalen Peper