Geitenkaasje In Bladerdeeg Met Ontbijtspek
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Dirk-Jan Weusthuis » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeSnijd de geitenkaasjes horizontaal doormidden en omwikkel iedere helft met twee sneetjes ontbijtspek (gekruist). Snijd het bladerdeeg in 6 driehoekjes en leg op ieder driehoekje een geitenkaasje. Bestrooi met tijm of rozemarijn en vouw de driehoekjes dicht door de drie hoeken samen te brengen en een beetje op te rollen. Bedek het ovenrooster met bakpapier en leg er de geitenkaasjes in bladerdeeg op. Bestrijk met het geklopte ei en laat 12 minuten goudbruin bakken (oven voorverwarmd op 180°C - stand 6). Dien warm op als voorgerecht met rucola. Suggestie: Voeg eventueel wat honing of tomatentapenade toe, afhankelijk van ieders smaak.
- Ontbijtspek
- 1 Pah Bladerdeeg
- 3 Geitekaasjes
- 1 Ei
- Gedroogde Tijm Of Rozemarijn