Zigeuner Zuurkool

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Zigeuner Zuurkool Bereidingwijze

Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter. Verwijder de zaadjes uit de paprika, snipper deze samen met de ui. Doe vervolgens de zuurkool, de jeneverbessen, de witte peperkorrels, de tomatenpuree en de paprika- en uisnippers in een pan met een dikke bodem en voeg de rode peper in zijn geheel toe. Laat dit alles 3 uur op een klein pitje sudderen. Daarna worden de dobbelsteentjes salami, de dobbelsteentjes uitgebakken spek en de stukjes appel toegevoegd. Neem tenslotte voor het serveren de rode peper uit de pan en voeg de witte wijn toe. Heerlijk met aardappelpuree en een koel glas bier!

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Zuurkool
  • 300 Gr Salami
  • 200 Gr Gerookt Spek
  • 2 Uien
  • 1 Rode Peper
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Appel
  • 3 Dl Witte Wijn
  • 350 Gr Tomatenpuree
  • 1 El Boter
  • Enkele Jeneverbessen
  • Enkele Witte Peperkorrels
Probeer ook eens...