Kabeljauw Dugléré
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeStoof de sjalotjes aan in een weinig boter. Voeg de wijn en visfumet toe en breng aan de kook. Temper het vuur tot het kooknat nog licht borrelt. Voeg de visfilets toe en laat deze 10 minuten pocheren, haal eruit en hou warm. Laat het pocheervocht voor de helft inkoken, kruidt met peper en zout en klop er de overgebleven boter klontje na klontje aan toe tot er een mooi gladde saus ontstaat. Voeg tot slot de peterselie en de tomatenstukjes toe. Schik de vis over 4 warme borden en overgiet met de saus. Versier met enkele blaadjes munt en serveer er bij voorkeur eikenbladsla & puree bij.
- 600 Gr Kabeljauwfilet
- 4 Tomaten, Ontveld En In Stukjes
- 2 Sjalotjes, Fijngesnipperd
- 2.5 Dl Witte Wijn
- 150 Gr Boter
- Handvol Vers Gesnipperde Peterselie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
- 5 Dl Visfumet