Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren. Giet vervolgens de bouillon en de wijn toe en doe ook nog een draai uit de pepermolen bij. Laat zo'n 10 minuten doorkoken. Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder, doe onder voortdurend roeren terug bij de saus. Breng alles op smaak met wat zout en de suiker. Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 el boter door zodat ze ietwat schuimig wordt, laat zachtjes koken tot sausdikte. Net voor het opdienen strooit U er een handvol vers gehakte peterselie en wat gehakte dragonblaadjes over.
- 150 Gr Champignons, In Stukken
- 2 Flinke Sjalotten, Fijngesnipperd
- 2.5 Dl Runderbouillon, Mag Van Blokje
- 2 Dl Witte Droge Wijn
- 1 Blikjr Tomatenpuree, 75gr
- 2 El Bruine Suiker
- Verse Peterselie En Dragonblaadjes
- Boter
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout