Currysaus [op Grootmoeders Wijze]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Currysaus [op Grootmoeders Wijze] Bereidingwijze

Snijd de appel, ui, selder en knoflook in brunoise en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze glazig worden. Blus met een scheutje witte wijn en laat even inkoken. Giet vervolgens het water toe en breng langzaam aan de kook, voeg nu ook de room toe en laat zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met de kerriepoeder, chili, peper en wat zout en werk af met de selder, dragon en bieslook. Bind de saus eventueel met wat ma´zena.

Boodschappenlijstje
  • 2 Selderijstengels
  • Halve Appel
  • Kleine Rode Ui
  • Knoflookteentje
  • Scheutje Witte Wijn
  • 2 Dl Water
  • 2 Dl Room
  • Kerriepoeder Naar Believen, (snuifje Chilipoeder (facultatief))
  • Vers Gesnipperde Selderblaadjes, Dragon En Bieslook
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...