Konijn In Leffe Bruin
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en hou opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn. Voeg vervolgens de ui ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruidt flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is. Neem de konijnenstukken uit de pan en hou warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op. Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.
- Konijn Van Ongeveer 1200 G, Versneden
- 250 Gr Vers Spek, Ontzwoerd En In Dobbelsteentjes
- 2 Flinke Uien, In Ringen
- 2 Takjes Verse Tijm
- Laurierblaadje
- Bosje Peterselie
- Enkele Zwarte Peperkorrels
- 1 Flesje Leffe Bruin (75 Cl)
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout