Fillodeegtaart Met Broccoli En Serranoham

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: sander » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Fillodeegtaart Met Broccoli En Serranoham Bereidingwijze

Voorbereiding: Fillodeeg in 2 uur ontdooien. Broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Fillodeeg uit verpakking nemen en voorzichtig uitvouwen. Met keukenkwastje 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en met ruime overhangende rand in quichevorm leggen. Weer 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en op dezelfde manier in vorm leggen, maar iets verspringen. Dit nog 1 keer herhalen; quichevorm moet nu royaal met fillodeeg bedekt zijn. In kom eieren loskloppen met yoghurt. Feta en peper naar smaak erdoor roeren. Eimengsel in vorm schenken en broccoliroosjes erin leggen. Ham in repen snijden en losjes erover verdelen. Laatste vel fillodeeg verfrommelen en op vulling leggen. Overhangende fillodeeg losjes en onregelmatig over vulling vouwen. Taart tot bereiden in koelkast bewaren. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200ºC. Deeg bovenop taart licht bestrijken met olie. Taart een richel onder midden in oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met een salade of met tomatensaus.

Boodschappenlijstje
  • 300 G Broccoli, In Roosjes
  • 10 Vellen Fillobladerdeeg
  • 4-5 Eetlepels Olijfolie Met Basilicum
  • 3 Eieren
  • 150 G Griekse Yoghurt
  • 100 G Fetakaas, Verkruimeld
  • 100 G Serranoham (of Achterham)
Probeer ook eens...