Kwartels Met Vijgen
Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid de kwartels met peper & zout, bind ze per twee aan elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Laat wat boter smelten in een ovenschotel of pan, bebloem de kwartels, leg ze in de pan en strooi er de ui over, voeg ook de kruiden toe. Plaats in een voorverwarmde oven van 240° gedurende zo'n 10 minuten tot de kwartels mooi gekleurd zijn. Draai de vogeltjes om en voeg de vijgen en witte wijn toe, roer er ook de geraspte chocolade door. Verlaag de oven tot 180° en laat nogmaals 15 minuten bakken. Serveer in de pan, hier met gebakken aardappeltjes.
- 4 Kwartels
- 6 Verse Vijgen, Geschild En Grof Gehakt
- Ui, Fijngehakt
- 1 El Pure Chocolade, Geraspt
- 2-4 Dl Witte Wijn
- Bloem
- 1 Takje Rozemarijn, Tijm & Oregano, 2 Laurierblaadjes
- Boter En Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout