Bonenpaté

Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Bonenpaté Bereidingwijze

Deze bijzondere paté is opgebouwd uit verschillende laagjes witte en zwarte bonen. U serveert hem in plakjes als voorgerecht met brood en honingmosterd of vruchtenchutney. Bereiding: De bonen moeten apart worden verwerkt, dus houdt ze steeds gescheiden. Was de bonen en laat ze 24 uur in ruim water weken. Kook beide soorten bonen in 1,5 tot 2 uur gaar. Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een cakevorm van 10 bij 20 centimeter in en bestrooi deze met 30 gram broodkruim. Fruit in de olie ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur de fijngehakte ui en de knoflook. Voeg bouillon, wortel, kruidnagel, tijm en basilicum toe. Kook het geheel 5 minuten en neem de pan van het vuur. Draai het afgekoelde bouillonmengsel samen met de witte bonen in een keukenmachine tot een glad geheel. Voeg eieren, bier, limoensap, Tabasco en de rest van het broodkruim toe en meng het goed. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Draai de zwarte bonen fijn in de keukenmachine en schep de koriander, de komijn en de gesmolten boter erdoor. Vul nu de cakevorm om en om met de bonenmengsels. Strijk de bovenkant glad en wikkel de vorm strak in aluminiumfolie. Zet de vorm in een ovenschaal en giet er zoveel heet water bij, dat de vorm tot de helft in het water staat. Plaats de schaal 45 minuten in de oven of totdat een ingestoken mes in het midden van de paté er droog uitkomt. Neem de paté uit de oven, zet hem op een rooster en plaats er twee uur lang een gewicht op (bijvoorbeeld een paar conservenblikken). Verwijder daarna het gewicht en laat de paté verder afkoelen in de koelkast. Wanneer de paté helemaal koud is, verwijdert u de folie en stort u hem op een dienschaal.

Boodschappenlijstje
  • 170 Gr Gedroogde Witte Bonen
  • 170 Gr Gedroogde Zwarte Bonen
  • 100 Gr Broodkruim
  • 50 Gr Ui
  • 3 Knoflookteentjes
  • 2 Eieren
  • 2.5 Dl Bouillon
  • 1 Geraspte Winterwortel
  • 2 El Oud Bruin Bier
  • 2 El Zonnebloemolie
  • 1 El Gesmolten Boter
  • 1.5 Tl Fijngehakte, Verse Tijm
  • 1 Tl Fijngehakte Verse Basilicum
  • 1 Tl Fijngehakte Verse Koriander
  • 1 Tl Limoensap
  • Halve Tl Gemalen Komijn
  • Kwart Tl Gemalen Kruidnagel
  • Kwart Tl Tabasco
  • Zout En Peper Naar Smaak
Probeer ook eens...