Sinaasappel-limoen-roomijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Annemarije van Zandbergen » Type: Meer van het type: Gebak

Sinaasappel-limoen-roomijs Bereidingwijze

Rasp de schil van de goed schoongeboende sinaasappel en één limoen, pers alle vruchten uit en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de slagroom toe. Klop met de mixer tot er zachte pieken ontstaan en schep het mengsel in bijvoorbeeld een cakevorm die je met plastic huishoudfolie hebt bekleed, de folie blijft beter plakken als je de vorm licht met boter insmeert. Zet in de vriezer en wacht een paar uurtjes tot het ijs hard is. That's all! Je kunt het serveren met aardbeien en passievruchten en dat is er heerlijk bij.Succes en vooral ... eet smakelijk!

Boodschappenlijstje
  • 1 Handsinaasappel
  • 2 Limoentjes
  • 175 Gram Poedersuiker
  • 600 Ml Slagroom
Probeer ook eens...