Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Mosterdsaus [bij Varkensvlees] Bereidingwijze

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de wijn erbij en roer met een houten lepel over de bodem van de pan, het bezinksel bevat veel aroma. Roer nu de bouillon erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager en laat zonder deksel tot ongeveer de helft inkoken. Roer de room erdoor en laat nog even sudderen. Giet vervolgens door een fijne (punt)zeef in een schone pan. Klop de mosterd er tenslotte door en breng op smaak met peper en zout, verwarm de saus opnieuw heel langzaam en serveer.

Boodschappenlijstje
  • 1 Grote Sjalot, Fijn Gesnipperd
  • 1 Dl Witte Droge Wijn
  • 3 Dl Runderbouillon, Mag Van Blokje
  • Scheutje Room
  • 1.5 El Dijonmosterd, Niet Te Scherp
  • Klontje Boter
  • Witte Peper En Zout
Probeer ook eens...