Rundvlees Met Groene Asperges

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Rundvlees Met Groene Asperges   Bereidingwijze

Kruid het vlees met peper en wat zout en bak het aan alle kanten mooi bruin aan in olie en boter. Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes, pel de ui en knoflook en hak grof, verwijder zo'n 2 cm van de onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare brokken, hou de punten opzij. Voeg de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven, strooi er de bloem over en meng goed onder elkaar. Blus met het water en breng aan de kook. Nu mogen ook de wortelstukjes, bouillonblokje, tomatenpuree en de kruiden bij het vlees. Draai het vuur laag en laat zo'n half uurtje pruttelen. Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees en voeg zo'n 10 minuten voor einde de aspergebrokken toe, 5 minuten later mogen ook de aspergepunten en peultjes het stoofpotje vervoegen. Breng verder op smaak met peper en wat zout.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Rundstoofvlees
  • 1 Bundel Groene Asperges
  • 2 Wortelen
  • 50 Gr Peultjes
  • Ui
  • 3 Knoflookteentjes
  • 70 Gr Tomatenpuree
  • Bouillonblokje (rund
  • 1 El Bloem
  • 1 Dl Water
  • 1 Laurierblad, Takje Tijm, Rozemarijn & Dragon
  • Olijfolie En Boter
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...