Kaassoep Met Croutons
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeStevig voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen De combinatie van de pittige geitenkaas en de zachte Hollandse witte geeft deze romige soep zijn bijzondere smaak. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalot .Voeg in een keer alle bloem toe en roer goed door. Laat dit mengsel 1-2 minuten garen op niet te hoog vuur. Roer af en toe door. Voeg daarna steeds al roerend wat van de bouillon toe totdat alle bouillon is opgenomen. Breng het geheel even aan de kook en roer er daarna, van het vuur af, de room en vervolgens alle kaas doorheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Voor de croutons Snijd oud brood in dobbelstenen, verwarm de oven op 160 ˚C, pers een teentje knoflook en meng dit met het brood. Dan 10 minuten in de oven, doe er de laatste 2 minuten nog wat oude geitenkaas op.
- 40 Gr Boter
- 1 Sjalotje, Zeer Fijngesnipperd
- 40 Gr Bloem
- 1 L Groentebouillon
- 100 Ml Room
- 150 Gr Oude Geitenkaas, Geraspt
- 75 Gr Hollandse Witte
- Versgemalen Zwarte Peper
- Oud Brood
- Knoflookteentje