Mosterd Maaltijdsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dikke ringetjes (ca. 1 cm). Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes (ca. 1 cm). Haal de snijbonen af en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de kiprookworst in plakjes. 2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de bosui en wortel ca. 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat het al roerend in ca. 1 minuut binden. Voeg de bouillon, snijbonen en plakjes worst toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. 3. Roer de mosterd los met de kookroom en roer dit door de soep. Laat de soep nog even doorwarmen.
- 6 Bosuitjes
- 150 Gr Wortelen
- 150 Gr Snijbonen
- Vloeibare Margarine
- 2 El Bloem
- 1 L Kippenbouillon (van Tablet)
- Kiprookworst (Unox)
- 3 El Grove Mosterd
- 1 Dl Kookroom