Paddenstoelensoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Marjolijn Hoegen » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeVeeg de shii-take en champignons schoon en snij ze in vieren. Verhit de boter in een soeppan, voeg de shii-take en de champignons toe en bak ze ca. 5 minuten. Pel en pers de knoflook uit boven het champignonmengsel. Zeef de bloem en roer deze door het champignonmengsel en laat dit al roerend op een matig vuur in ca. 3 minuten gaar worden. Leng de kippenbouillon aan met water tot 1 liter. Voeg de wijn, bouillon en de marjolein toe aan de paddenstoelen en laat de soep ca. 10 minuten zachtjeskoken. Breng op smaak met zout en peper. Was en hak intussen de peterselie zeer fijn. Strooi de peterselie over de soep en serveer de zure room apart erbij.
- 100 Gr Shiitakes
- 250 Gr Champignons
- 2 El Boter
- 1 Teentje Knoflook
- 1 El Bloem
- 1 1/2 Dl Witte Droge Wijn
- 1 Pot Kippenboullion
- 1/2 Tl Marjolein
- Enkele Takjes Peterselie
- 125 Ml Zure Room