Appelkruimeltoetje

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Appelkruimeltoetje Bereidingwijze

Oven voorverwarmen op 200 įC. Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden. In kom appel omscheppen met kaneel en basterdsuiker. Appelstukjes over bodem van ovenschaal verdelen. In kom bloem, rietsuiker, havermout en mespunt zout mengen. Boter in kleine blokjes snijden en op bloemmengsel leggen. Met koele handen ingrediŽnten snel tot kruimelig deeg kneden (dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediŽnten te wrijven). Kruimeldeeg over appelstukjes strooien. Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en ca. 30 min. bakken tot appel zacht en kruimellaag goudbruin is. Warm serveren, bijvoorbeeld met vanillevla.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Appels (bijv. Goudrenet)
  • 2 Tl Kaneelpoeder
  • 75 Gr Donkere Basterdsuiker
  • 150 Gr Bloem
  • 150 Gr Rietsuiker
  • 50 Gr Havermout
  • 150 Gr Koude Boter
Probeer ook eens...