Vruchtengebak Met Rabarber
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBodem Zeef de bloem, snijd de boter in blokjes en meng deze ingrediënten goed door elkaar. Voeg de poedersuiker en het zout toe en meng opnieuw. Voeg daarna één voor één de eieren toe en meng voor de laatste keer. Kneed het verkregen beslag tot er een stevig deeg is ontstaan en maak er een bal van. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast opstijven. Rol de deegbal uit tot een dikte van 3 cm en steek er 8 kleine taartbodempjes uit. Modelleer er met de vingertoppen een opstaand randje aan en prik met een vork vier gaatjes in de bodem. Bak de taartbodempjes in ca. 8 minuten gaar in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat de taartbodempjes afkoelen. Vulling Was en schil de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes. Doe deze samen met de wijn, het water, de rietsuiker en de aardbeiensiroop in een grote pan en laat het geheel twee minuten stoven. Zeef het vocht uit. Vul de taartbodempjes afwisselend met een laagje vanillepudding en een laag rabarbercompote. Serveer de gebakjes met een lik stijfgeslagen slagroom.
- Bodem
- 250 Gr Bloem
- 100 Gr Roomboter
- 100 Gr Poedersuiker
- Mespuntje Zout
- 2 Eieren
- Vulling
- 700 Gr Rabarber
- 2 Dl Witte Zoete Wijn
- 2 El Water
- 175 Gr Rietsuiker
- 1 El Aardbeiensiroop
- 3 Dl Vanillepudding