Trio Van Oesters

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Trio Van Oesters Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze Met mango en mierik 1. Open de schelpen en haal de oesters er even uit. Reinig de schelpen. 2. Vermeng de mierikswortelcrème met de mayonaise. Lepel in elke onderste helft een beetje van de crème. Leg er een oester op en lepel er wat mangocoulis over. Met appel en waterkers 1. Breng de room aan de kook met de waterkers. Voeg er na 1 minuut de boter aan toe. Kruid met peper en zout. Duw door een fijne zeef. 2. Snij de appel en het plakje terrine in blokjes. 3. Open de schelpen en haal de oesters er even uit. Reinig de schelpen. Leg in elke onderste helft een oester. Lepel er wat waterkersroom bij. Werk af met appel en ganzenlever. Met ui en sjalottencoulis 1. Fruit de sjalot glazig in boter. Deglaceer met de port. Laat even opkoken. Schenk er de azijn en de kalfsfond bij. Laat zachtjes inkoken tot een dik vloeibare coulis. 2. Wentel de uiringen door maïszetmeel. Bak ze kort in frituurolie. 3. Open de schelpen en haal de oesters eruit. Reinig de schelpen. Lepel in elk wat sjalottencoulis en leg daarop een oester. Werk af met gefrituurde ui.

Boodschappenlijstje
  • Met Mango En Mierik
  • 6 Oesters
  • 3 Eetlepels Mangocoulis
  • 2 Eetlepels Mierikswortelroom
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • Met Appel En Waterkers
  • 6 Oesters
  • 1 Plakje Terrine Van Ganzenlever
  • 20 Gram Boter
  • 50 Cl Room
  • 1 Bakje Waterkers
  • 1/2 Appel, Granny Smith
  • Peper En Zout
  • Met Ui En Sjalottencoulis
  • 2 Uien, In Ringen
  • 6 Oesters
  • Maïszetmeel
  • 1 Sjalotje, Fijn Gesnipperd
  • 50 Cl Kalfsfond
  • 10 Cl Port
  • 10 Cl Sherryazijn
Probeer ook eens...