Hollandse Asperges Omwikkeld Met Boerenham
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jeroen Hoenderkamp » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1Hak de eieren grof. Roer in een kommetje de eieren met de mayonaise en fijngehakte kervel door elkaar. Voeg zout en versgemalen peper toe. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden af (ongeveer 2 cm). Kook de asperges in een grote pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Ze mogen nog enigszins krokant zijn. Schep ze uit het vocht en laat ze afkoelen. Leg de plakken ham naast elkaar op een snijplank, verdeel de eiersalade erover en smeer het gelijkmatig uit. Leg hierop de asperges en wikkel de ham eromheen. Snijd de asperges door de helft, leg ze op een schaal en serveer ze met kleine takjes kervel.
- 6 Hardgekookte Eieren
- 1 1/2 El Mayonaise
- 4 El Verse Kervel
- 8 Hollandse Witte Asperges (AA Kwaliteit)
- 8 Plakken Boerenham
- 16 Takjes Verse Kervel