Heerlijke Hartige Groententaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBegin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Vervolgens de olie in een grote koekenpan verhitten. daarna de ui, champignons en knoflook onder voortdurend roeren 3 tot 5 minuten bakken. Wortel, aardappel en selderie toevoegen. Bloemkool, sperziebonen en groentenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en de vlam op sudderstand zetten. In 5 minuten de groenten bijna gaar koken. Op smaak brengen met zout en peper. In een kommetje maïzena, ketjap en 60 ml water mengen tot de maïzena is opgelost. Door de groenten roeren en de saus ong. 3 minuten laten indikken. 1/2 van het deeg uitrollen en een taart- of bakvorm beleggen. De vulling over de bakvorm met deeg gieten. Resterende deeg uitrollen, over de vulling leggen en de randen dichtdrukken en plooien. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg mooi bruin is.
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 1 Stuks Fijngesneden Ui
- 250 Gram Champignons
- 1 Teentjes Fijngesneden Knoflook
- 2 Stuks In Blokjes Gesneden Wortels
- 2 Stuks Aardappelen Geschild En In Blokjes
- 2 Stengels Selderie In Stukken Van Ongeveer 5 Centimeter
- 200 Gram Bloemkoolroosjes
- 100 Gram Sperziebonen Gebroken In Stukken Van Ongeveer 1 Centimeter
- 750 Ml Groentenbouillon
- 1 Theelepel Zeezout
- 1 Theelepel Peper
- 2 Eetlepels Maïzena
- 2 Eetlepels Ketjap
- 1 Stuks Kant En Klaar Bladerdeeg