Gegrilde Kippenworst Met Andijvie
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de mooiste bladeren van de andijvie in reepjes en was ze grondig, laat uitlekken en hou opzij. Snijd de ham in kleine blokjes. Kook de aardappelen gaar, stoof ondertussen de andijvie in wat boter, kruid met peper, nootmuskaat en wat zout. Kruid de kippenworsten en grill ze op de (grill)pan of gril. Pureer de aardappelen, voeg het ei, room, snuifje nootmuskaat, hamblokjes, gehakte peterselie en tenslotte de andijvie toe, meng alles goed onder elkaar, proef en kruid eventueel bij. Schep op elk bord een flinke toef andijviestomp en schik er een kippenworst bij.
- 4 Kippenworsten
- 1 Andijvie
- 4 Porties Aardappelen
- 200 Gr Gekookte Ham (in Blok)
- 1 Bosje Peterselie
- Ei
- Nootmuskaat
- 1 Dl Room
- Olijfolie
- Peper En Zout