Toast Met Reuzenpaddenstoel

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Toast Met Reuzenpaddenstoel Bereidingwijze

Verwarm de ovengrill voor. Borstel de champignons schoon en verwijder de stelen. Steek uit het casinobrood 4 rondjes met een doorsnee van circa 10 cm. Bedruppel of bestrijk de rondjes brood met een beetje olie en laat ze onder de grill aan beide kanten licht kleuren. Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes. Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de resterende olie over de beide pannen. Leg in een van de pannen de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven en bak ze circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Keer de reuzen-champignons om en laat ze 2 minuten bakken. Doe intussen de kerstomaatjes in de andere pan en laat ze, onder regelmatig omschudden, 5 minuten bakken. Voeg de peterselie en de knoflook toe en laat deze kruiden 1 minuut meebakken. Voeg de azijn, de suiker en wat zout en peper toe en laat alles nog 1 minuut bakken. Verdeel de geroosterde broodrondjes over de borden. Leg er de reuzen-champignons op, met de gladde kant naar beneden. Vul hun hoedjes met de gebakken en gekruide kerstomaatjes. Tip Garneer het gerecht met een blaadje eikenbladsla en serveer het meteen.

Boodschappenlijstje
  • 4 Reuzenchampignons
  • 4 Sneetjes Casinobrood
  • 4 El Olijfolie
  • Doosje Kerstomaatjes
  • Fijngehakte Peterselie
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1.5 El Balsamico-azijn
  • 1 Tl Suiker
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 4 Blaadjes Eikenbladsla
Probeer ook eens...