Broccoli Taart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeMet wat bladerdeeg voor de taart en wat eieren om te binden en het geheel luchtig te maken ben je al een heel eind. Voor een heel eenvoudige en pure taart met broccili ga je als volgt te werk: Verdeel de stronkjes broccoli in kleine roosjes en was ze in ruim water met zout. Zo kan je goed zien of de groente fris is en geen beestjes bevat. Verwarm de over voor op 200 graden. Kook vervolgens de broccoli in een pan met een bodempje water en een scheut zout beetgaar. Laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet. Vet een ovenvorm in met boter en bedek de bodem met 4 plakjes bladerdeeg. Meng de geblancheerde(=voorgekookte) broccoli met 3 eieren en de kaas. Breng het op smaak met vers gemalen zwarte peper en flink wat zout. Gebruik je geen jonge, maar juist een pittige oudere kaas? Dan heb je weer wat minder zout nodig.... Verdeel het groente-kaas-ei-mengsel in de taartvorm. Bedek de taart met het laatste plakje bladerdeeg. Ca. 35-40 minuten in de oven. Zodra het korstje mooi goudgeel gekleurd is, kan de quiche uit de oven en het genieten beginnen. Natuurlijk kan je zelf eindeloos varieren door andere kaassoorten te gebruiken, te experimenteren met kruiden, of zelfs kerrie door je taartvulling te doen.
- Bladerdeeg
- Stronk Broccoli
- 3 Eieren
- 100 Gram Geraspte Kaas
- Zwarte Peper En Zout