Loempia Rolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMet bladerdeeg kan je lekker variëren. Deze keer gebruikte ik het voor een lekker fris lunchgerechtje. Kook water en giet dit over de doperwtjes om deze te ontdooien. Schil de avocado en ontpit deze. Doe de avocado in de keukenmachine met wat citroensap. Hierdoor wordt de avocado niet bruin. Als de avocado klein genoeg is, meng het dan met de kruidenkaas en de erwtjes. Goed roeren tot het een mooi stevig mengsel is. Voeg er dan een dessertlepel milde mosterd (meer mag ook naar smaak) en de fijn gesneden bieslook aan toe en roer nog even goed door elkaar. Leg een plakje bladerdeeg op een bord, met de plakkant naar boven en schep hierin ong 2 eetlepels van het mengsel. Smeer dit uit met een mes maar laat een van de randen vrij. Rol vervolgens het plakje op. Herhaal dit met de andere plakjes. Kluts een ei en bestrijk de bovenkant van de rolletjes met het ei. Zet ze dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten.
- 1 Avocado
- Half Kuipje Kruidenkaas
- Handvol Diepvrieserwtjes
- 4 Bladerdeegplakjes
- 1 Theelepel Milde Mosterd
- Verse Bieslook
- 1 Ei
- Citroensap