Gorgonzola-selderij Soep In Een Peer

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Gorgonzola-selderij Soep In Een Peer Bereidingwijze

Een soepje met een pittige bite, opgediend in een elegant peertje. Snijd van de peren een kapje af en hol ze uit. Snijd als ze niet stabiel staan een dun plakje van de onderkant af. Bewaar wat van het vruchtvlees en snijd het klein. Breng de bouillon in een pan aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg de knoflook, ui en de selderij toe. Laat alles ca. 12 minuten zachtjes koken. Pureer alles in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de gorgonzola toe en roer het geheel tot de kaas gesmolten is. Voeg de stukjes peer toe en breng de soep op smaak met peper 
en zout. Warm eventueel nog even door. 
Verwarm de peren ongeveer 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en giet de soep in de peertjes. Garneer met wat selderij-groen en serveer direct.

Boodschappenlijstje
  • 4 Rijpe Peren
  • 300 Ml Kippenbouillon
  • 1 Knoflookteentje, Geperst
  • 1 Ui, Gesnipperd
  • 3 Stengels Bleekselderij, In Stukjes 
+ Groen Om Te Garneren
  • 500 Gr Gorgonzola
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...