Stoemp

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Stoemp Bereidingwijze

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de Nederlandse hutspot. Bereidingswijze Schil de aardappelen en halveer ze. Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter. Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water. Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn. Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room. Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat. Serveren met varkenssaucijsjes en jus.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Kruimige Aardappelen
  • 4 Uien
  • 2 Preien
  • 2 Winterwortels
  • Halve Knolselderij
  • 100 Gr Gerookte Spekblokjes
  • 2 Stronken Witlof
  • Kwart Savooiekool
  • 125 Gr Spuitjes
  • 1 Ei
  • Klontje Boter
  • Scheutje Room
  • Peper, Zout En Nootmuskaat
Probeer ook eens...