Gehaktschotel Met Puree
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Snij de selderij in boogjes. Fruit de ui in olie. Doe de wortels erbij, samen met de selder en het gehakt. Bak het gehakt rul. 2. Voeg er de tomatenpuree aan toe, en de geperste knoflook. Roer er de room door en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat met het deksel op de pan ongeveer 8 minuten stoven. 3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, voeg een klontje boter en de melk toe en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.. Roer er de gruyère door. 4. Schep het gehakt in een beboterde ovenschaal. Dek af met aardappelpuree en leg er enkele botervlokjes op. Zet 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, tot er een goudbruin korstje op komt. Serveertip Geef er broccoli bij, bestrooid met geschaafde geroosterde amandelen, of een groene salade.
- 600 Gram Gemengd Gehakt
- 200 Gram Wortels, Geraspt
- 250 Gram Bleekselderij
- 1 Middelgrote Ui, Gesnipperd
- 2 Knoflookteentjes
- 600 Gram Aardappels
- 125 Gram Geraspte Gruyère
- 2 Eetlepels Tomatenpuree
- 2 Dl Room
- 2 Dl Melk
- 2 Eetlepels Olie
- Boter
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
- Peper En Zout